Santander Lån

Santander Lån

Den spanske Santander Bank er ikke så kendt i Danmark – men det er ved at ændre sig. Det er nemlig ikke nogen lille spiller, der er kommet ind på vores breddegrader:  Santander Bank er euro-zonens største af slagsen og har hovedkvarter i den spanske hovedstad Madrid. Et af bankens første produkter til det danske marked er Santander Lån rettet mod private.

Santander Lån falder ind under kategorien ’forbrugslån’, da der er tale om lån, hvor Santander Bank ikke skal godkende hvad du ønsker at bruge pengene på. Du kan altså optage et lån for at købe en bil, tage på rejse eller dække uforudsete udgifter. Til gengæld er renten også en tand højere end du ville komme til at betale ved at optage fx et almindeligt billån i Danmark.

Spørgsmålet er blot: Er Santander Lån en fair forretning for dig, der ønsker at optage et lån og hvor nemt er det? Lad os sammenligne med nogle af de andre udbydere inden for forbrugslån på det danske privatmarked.

 


Santander Lån

Lån på 100.000 kroner hos bl.a. Santander

Som målestok vil vi bruge et lån på 100.000 kroner, der skal betales af over 72 måneder. Lånet på 100.000 kroner fra Santander Lån kan du som nævnt benytte til hvad du ønsker som forbrugslån.

Over de 72 måneder skal der betales en månedlig ydelse på 1.829 kroner. Dette giver et samlet tilbagebetalingsbeløb 134688 kroner. Dette giver samlede kreditomkostninger på 31.688 kroner og det svarer til en ÅOP på 10 %.

Dette siger i sig selv ikke meget – men det gør det, når vi sammenligner med nogle af de andre muligheder for at låne penge hurtigt online på det danske marked.

GE Money Bank: Din månedlige ydelse er 1.666 kroner og en ÅOP på 6.36 % betyder, at GE Money Bank er billigere at benytte til dit forbrugslån end Santander Lån. 

Pengeautomaten: På Pengeautomaten er din månedlige ydelse 2.245 kroner, din ÅOP ender på 18.8 % og dine samlede kreditomkostninger på høje 59.958 kroner. Dette viser, at Pengeautomaten er væsentligt dyrere end Santander Lån og ikke kan anbefales i en sammenligning.

Santander Lån er dyrere end GE Money Bank, men dog væsentligt billigere end Pengeautomaten. For at låne penge hos GE Money Bank skal du have en årlig indkomst på minimum 240.000 kroner.  Hos Santander Lån skal din årlige indkomst være minimum 216.000 kroner.

Derfor kan du blive ’tvunget’ over til Santander Lån, hvis din årlige indtægt er mellem 240.000 kroner og 216.000 kroner. Hvis din årlige indtægt er under 216.000 kroner har du ikke mulighed for at låne ved hverken GE Money Bank eller Santander Lån. Pengeautomaten forudsætter en husstandsindkomst (uanset om det er en eller to personer) på 225.000 kroner.

Høje krav for at låne hos Santander

Alle virksomheder der tilbyder kviklån online har visse krav, du skal opfylde for at få et lån.  Det er fx ganske almindeligt at du ikke må være registreret i RKI eller Debitor Registret. Santander har dog en række krav, hvilket gør nåleøjet man skal igennem væsentligt mindre og derved også chancen for at få ens ønskede lån:

  • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret
  • Du må ikke have gæld til Inddrivelsesmyndigheden
  • Du må ikke være i restance hos Santander Bank
  • Du må ikke have udlæg i bil eller ejendom tilknyttet husstanden (!)
  • Og du skal have en indtægt på minimum 18.000 kroner om måneden som enlig eller 35.500 kroner, hvis I søger som et par.

Disse høje krav er med til at gøre Santander Lån til et mindre attraktivt låneudbyder end fx GE Money Bank eller Sparxpres, hvor kravene er væsentligt mindre til optagelse af et lån.

Læs om Santander på Trustpilot hér.