Samle lån

Har du behov for at samle lån

Rigtig mange mennesker har i gennem de sidste år haft en stram økonomi hvor det har været svært at få dagligdagen til at hænge sammen. Det kan skyldes at de har mistet deres arbejde og må klare sig på dagpenge eller endda kontanthjælp. Mange af disse mennesker har ikke haft mulighed for at kunne optage et banklån til en lavere rente end hos diverse finansieringsselskaber netop på grund af deres stramme økonomi. Den eneste mulighed har været de dyre internet lån hvis der pludselig er kommet en uventet udgift de ikke har haft mulighed for at spare op til. Det har desværre også haft betydning for mange af disse mennesker at de ikke ret lang tid efter har været nødt til at optage endnu et lille lån for at få hverdagen til at hænge sammen. Og man kan derved nemt risikere at havne i en gælds fælde.

Hvordan kan man samle lån

samle lånHar du flere lån som du betaler af på hver måned, betaler du rigtig meget i unødige renter og gebyrer. Ikke nok med at det er dyrt for dig men det er også meget uoverskueligt. Men du kan gøre det nemt for dig selv samtidig med at du kan spare mange penge. Lysten til at optage et nyt stort lån kan nok ligge på et meget lille sted, men det er faktisk det der skal til.

Du skal regne ud hvor meget du skylder hos de forskellige finansieringsselskaber, når det er gjort opretter du et nyt lån der dækker alle dine mindre lån. Når du så er blevet godkendt til det nye lån, indbetaler du alle dine mindre lån. Nu har du kun et lån du skal betale til. På den måde vil du spare mange penge i renter og gebyrer og få et større rådighedsbeløb hver måned.

Fordele og ulemper ved at samle lån

Der er både fordele og ulemper ved at samle sine lå et sted. Når du har flere små lån hos forskellige finansieringsselskaber, har de også forskellige tidspunkter for hvornår du har betalt dem tilbage. Du vil ved at beholde alle dine små lån, gradvist få et større og større rådighedsbeløb og kan se en ende på dine gældsposter. Fordelen ved at du kun har et stort lån er at du med det samme får et større rådighedsbeløb.

Ulempen ved et stort lån er at du i en lang periode skal betale et fast afdrag hver måned indtil dit lån er betalt tilbage og du vil ikke løbende få et større rådighedsbeløb. Så kan du nikke genkendende til dette billede af din egen økonomi, vil det måske være en god grund til at samle dine lån og sove mere roligt om natten.

At samle lån er blevet diskuteret lidt på MyBanker. Du kan læse debatten her: http://www.mybanker.dk/debat/privatoekonomi/6684-samle-gaeld-sammenlaeg-laan