Det kan betale sig at samle gælden

Samle gældSamle gæld

De fleste danskere skylder penge – mange fordi de har købt hus, men en del også fordi de har nogle små lån liggende fra tidligere.

Vi har mulighed for at låne penge, når vi skal betale leje og depositum til en lejlighed eller når bilen skal repareres, men lige pludseligt ender vi med at have en række små lån, der alle trækker penge ud hver måned og er svære at administrere. Klatgæld kaldes det også ofte.

En måde at simplificere vores hverdag på og lette administrationen af de mange lån er ved at samle gæld.

At samle gæld vil sige, at du optager et nyt lån, der betaler alle dine gamle lån ud. På denne måde lettes din administration og du vil kun modtage én rudekuvert hver måned i stedet for det antal, du lige nu modtager.

Herover teksten ser du en række udbydere, der alle har mulighed for at lade dig samle gæld hos dem. Du optager et nyt, større lån og får alle dine gamle lån og klatgæld betalt ud og kan nøjes med at betale ét lån af hver måned.

Billig og nem løsning

Faren ved at have mange forskellige lån i din ”portefølje” er, at du risikerer enten at glemme at betale et af dem eller ikke har midler til at gøre det.

Hvis du misligholder et lån skal du betale dyrere renter og gebyrer. Gebyrerne alene kan være mange hundrede kroner for hver gang du glemmer at betale dine afdrag på lånet.

Når du samler din gæld med et enkelt lån, er der også kun et enkelt lån, du risikerer ikke at betale af på. Det kan maksimalt koste dig et gebyr om måneden i stedet for måske 5 eller 6. Og fordi at dine lån er samlet et sted kan du være heldig at få en ekstra god pris på lånet.

Det betyder, at du ved at samle gæld ikke alene letter administrationen af dine finanser, men også kan ende med et højere rådighedsbeløb hver eneste måned end du er vant til.

Mange små lån løber op

I dagens Danmark har vi nem adgang til at låne penge og købe på kredit.

At samle din gæld betyder ikke alene, at dine ’traditionelt’ optagne lån betales ud. Det kan også være en mobiltelefon, du har købt på afbetaling eller et overtræk på din konto du fik fra din sidste ferie.

Det er alt sammen dig, der låner penge, og det er udgifter hver eneste måned du skal administrere og risikerer at glemme. Med en samlet gæld har du kun én rudekuvert, og du vil have nemmere ved at administrere din gæld og få et mere retvisende billede af, hvad du har plads til i din privatøkonomi.

At samle din gæld til ét lån du betaler månedligt af på anbefales ofte af gældshjælpe og sociale retshjælpe rundt omkring i landet. En ting er, at du betaler af på mange forskellige lån og at det beløb ikke ændrer sig væsentligt ved at samle gæld – men det giver bare et andet overskud.

Mere end 150.000 danskere har gæld i en sådan grad, at de ikke har mulighed for at betale det tilbage – og flere er på vej ind i denne gældsspiral. Får man først mange rudekuverter hver måned kan det være fristende at lade dem ligge. Men det løser ikke problemet; tværtimod vokser problemet sig bare større og stærkere som renter og gebyrer begynder at løbe på.

At samle gæld er ikke løsningen til problemet – men at samle din gæld er et godt redskab til at se, hvor meget du faktisk skylder og få orden i din privatøkonomi. Det er svært at lave et budget uden at have kendskab til hvad du rent faktisk skylder væk og hvornår det skal betales.

Det er ting, du kan få vished ved, når du samler din gæld ved at optage et nyt og samlet lån, der kan betale alle de andre lån ud.

HUSK, du har rettigheder ved gæld. Læs mere om det her: http://gaeld.taenk.dk/gode-raad-om-gaeld/rettigheder

Skrevet d. Af adminTDI kategorien Forbrugslån