Er rentefrit forbrugslån en mulighed?

Rentefrit forbrugslånRentefrit forbrugslån

Der er både fordele og ulemper ved at optage et forbrugslån.

Den helt store ulempe er, at det i renter koster mere end du ville betale for et lån i banken øremærket til fx køb af bolig eller bil.

En lidt højere rente betaler du for at få lov til at få pengene udbetalt på din konto i løbet af få dage, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet og at du har mulighed for at låne et stort beløb med en lav afbetaling måned for måned.

Du har ikke mulighed for at få et rentefrit forbrugslån. Vi har lavet denne side fordi vi på Laannemt.dk jævnligt får spørgsmål om, hvorvidt det er muligt at optage et rentefrit forbrugslån.

Du har mulighed for, hvis du er god til at lave dit forarbejde, at få et billigt forbrugslån, hvis vi måler efter enten ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) eller samlede kreditomkostninger.

Så billige forbrugslån kan du få

I stedet for at lede efter et rentefrit forbrugslån der ikke eksisterer, kan vi i stedet tage et kig på, hvor billige forbrugslån du har mulighed for at optage.

Vi formidler her på Laannemt.dk kontakten videre til en række anerkendte lånegivere.

Der er tale om:

  • GE Money Bank
  • Santander Lån
  • Sparxpres
  • Pengeautomaten
  • Kvikautomaten

Hvilken af de fem udbydere der kan tilbyde dig det billigste kviklån afhænger af, hvor stort et lån du ønsker at optage samt hvor lang tid du ønsker at betale af over.

Vi har i en artikel om billige lån med lav rente lavet en sammenligning over de fire udbydere der tilbyder lån på 60.000 kroner betalt af over 4 år. Dette giver dig en idé om, hvor billigt et lån du kan få.

Gå til artiklen om billige lav til lav rente her og se sammenligningen.

Rentefrit forbrugslån på op til 3.000 kroner

Da vi skrev herover, at du ingen mulighed har for at optage et rentefrit forbrugslån var det en tilsnigelse.

Du har faktisk mulighed for med Kvikautomaten at optage et mindre lån på 3.000 kroner ganske rentefrit fra Kvikautomaten. Betingelsen er, at du betaler tilbage inden for 30 dage og at du ikke tidligere har lånt penge fra Kvikautomaten.

Udover denne mulighed er det ej muligt at optage et rentefrit forbrugslån.

Renter kan snyde – Se samlede kreditomkostninger

I stedet for at kigge på renterne, når du skal optage et forbrugslån, kan du overveje at kigge efter samlede kreditomkostninger.

Renter i sig selv fortæller ikke hvor meget dit forbrugslån ender med at koste dig, da det afhænger af hvor mange penge du ønsker at låne samt hvor lang tid du ønsker at betale af over.

Istedet for kan du bruge de samlede kreditomkostninger som en bedre målestok til at finde ud af, hvad dit lån kommer til at koste dig.

Hvis du optager et ikke rentefrit, men billigt forbrugslån på 60.000 kroner og betaler 75.000 kroner tilbage, så er dine samlede kreditomkostninger for lånet på 15.000 kroner.

Dette tal er uafhængigt af beløbet, indledende hovedstol, tilbagebetalingstid og lignende parametre. I stedet for kan du sammenligne de forskellige muligheder meget præcist.

Renterne er ikke det dyre – gebyrerne er

Sidst bør det nævnes at renterne i sig selv ikke er den største udgift i forbindelse med optagelse af et forbrugslån – hvis du glemmer at betale til tiden.

Gebyrerne, inkassovarsler og selve inkassoprocessen er væsentligt dyrere end renterne på dit forbrugslån er.

Sørg derfor for ikke at optage et større lån end du har mulighed for at betale afdrag på. En god idé er at lave et budget før end du optager et forbrugslån online, så du ved hvor meget du har mulighed for at afdrage.

Udnyt de lave renter til at spare op: http://www.sparkron.dk/privat/min-økonomi/673-udnyt-de-lave-månedlige-ydelser-spar-op

 

Skrevet d. Af adminTDI kategorien Forbrugslån