Kan man få rentefri lån?

Rentefri lånHer kan du få et rentefri lån

Et rentefrit lån lyder næsten for godt til at være sandt, men i det her tilfælde er der en lånevirksomhed hvor man faktisk kan få et rentefrit lån. Vivus som de hedder har du sikkert set eller hørt om de sidste mange måneder igennem deres reklamer eller fra bekendte.

Vivus har givet deres nye kunder den mulighed at de kan låne op til 4.000 kroner uden at skulle betale renter (set August 2014). Løbetiden på lånet er desværre meget kort, så lånet for eksempel 4.000 skal være betalt tilbage senest 30 dage efter at man har fået lånets. Efter første gang man har lånt hos dem (og betalt tilbage rettidigt) kan man næste gang låne 5.000 kroner hos Vivus, denne gang er det dog ikke rentefrit, men en rente på 19% og en kort løbetid.

Hvem tilbyder rentefri lån?

Vivus er ikke alene om at tilbyde rentefrie lån til deres nye kunder, flere andre låneudbydere gør det samme, de fleste er dog kun når man køber ting som eksempelvis computere, cykler, hifi anlæg m.m.
Vivus styre ikke hvad du skal bruge lånet til, når de først har godkendt dig som kunde, det gør de virksomheder der kun tilbyder lån til køb af en genstand.

For kun et par år siden var rentefrie lån meget populære og kunne fås næsten alle steder, i dag er det dog mest til køb af nye ting som tidligere nævnt. Grunden til dette er at de rentefrie lån blev meget upopulære på grund af skjulte gebyrer og højre ÅOP’er. For at undgå skjulte gebyrer skal du blot læse låne vilkårene grundigt. (Læs mere omkring dette i næste afsnit)

Ekspress bank er en af de lån udbydere der ofte har rentefri lån (oftest kun de første 6 måneder) og det er også ofte dem man ser i forbindelse med køb af diverse elektronik.

Vigtige oplysninger om rentefrie lån

Selvom et lån er rentefrit, uanset om det er et kort- eller langt fristet lån, så er det vigtigt at man læser betingelserne for lånet, da der kan være gebyrer som ikke har noget med renten at gøre.
De omkostninger som ikke har noget med renten at gøre, som godt kan have betydning for dit lån er oprettelsesomkostninger og provision. Oprettelse og provision kan være meget forskelligt fra sted til sted og der kan derfor ikke sættes et fast tal på hvor meget du kan komme til at betale for dette.

Når man har besluttet dig for om et rentefrit lån er noget for dig, så skal du se på din økonomi , ligesom med alle andre lån. Et lån er ikke noget man skal optage for at komme ud af andre lån og man skal være sikker på at man kan betale tilbage hver måned (også hvis det er 10 år frem i tiden). Sæt ikke dig selv i en situation hvor du bliver registeret i RKI fordi du har lånt for meget til at du ikke har kunne betale det tilbage.

Skrevet d. Af adminTDI kategorien Forbrugslån