Quicklån

Quick lån – for alle i Danmark

Quick lån er stort set indbegrebet af, at låne penge på nettet. I forhold til at gå i banken, foregår alt nemlig meget hurtigt. Således har du svar på låneansøgningen på et kvarter inden for almindelig arbejdstid, og tit kan du nå have pengene på kontoen allerede samme dag, hvis låneudbyderen godkender dig til lånet. Her kan du læse alt, hvad du har brug for at vide om quick lån.

Quick lån er voldsomt populære. Sådan har det været lige siden finanskrisens dage, hvor bankerne oftest var meget lang tid om at behandle folks låneansøgninger, for at sikre sig mod de dårligste betalere. Men selv om finanskrisen for det værste vedkommende er stort set ovre i dag, så har quick lån fastholdt populariteten.

Quick lån – meget hurtigere end i banken

Det skyldes primært, at folk ikke orker at gå i banken. For her er sagsbehandlingen oftest meget langsommelig. For bankerne har ikke glemt de kvaler, de havde med at få deres penge under finanskrisen. Så med mindre du har været kunde hos banken i mange år og de derfor kender dig og din økonomi meget indgående, kan der hurtigt gå lang tid med at få godkendt selv et mindre lån.

Den lange sagsbehandlings tid skyldes, at banken er grundig. De låner ikke noget ud, uden som minimum at have set en årsopgørelse og dine seneste lønsedler. Har du din lønkonto i banken, kan de måske nok se bort fra det sidste, men oftest vælger de alligevel at bede om dem, for at få et indtryk af, hvor stabilt og godt et job du har.

Lånebeløbet skal heller ikke være særligt højt, før de beder dig om et budget. Budgettet bruger de til at gennemskue, om du har luft nok i økonomien til, at de kan være sikre på, at du kan betale lånet tilbage. Har du ikke et vist rådighedsbeløb tilbage, når de faste udgifter er betalt, skal du ikke regne med, at de bevilliger dig lånet.

Det samme gælder sikkerhedsstillelse. Låner du til bil, motorcykel eller båd, beder banken oftest om at få det som sikkerhed for lånet. Det vil sige, at hvis du ikke kan betale afdragene, så henter de det, du har lånt pengene til og forsøger at sælge det. Desværre fritager det dig ikke for at skulle betale den eventuelle restgæld, der måtte blive tilbage, hvis de ikke kan få alle pengene hjem ved salget.

Quick lån – lån uden en masse besvær

Så går det anderledes kvikt og ubesværet med et quick lån – deraf navnet! Her skal hverken stilles sikkerhed eller lægges budget og lånebeløbet skal være af en vis størrelse, før låneudbyderne beder om at se lønsedler og årsopgørelse. Hvor grænsen går, er dog forskellig fra låneudbyder til låneudbyder.

Du kan låne mellem 5.000 og helt op til 400.000 som quick lån på nettet. Det er rigeligt til at finansiere alt lige fra gaver og til både biler og andre større forbrugsgoder.

Selve ansøgningen foregår på låneudbyderens hjemmeside. Her finder du et par skydeknapper eller et par felter, hvor du kan angive, hvor meget du ønsker og låne og hvor mange måneder, du vil afdrage lånet over. Derudaf kan du med det samme se, hvor store afdrag du kommer til at sidde for – helt uden at skulle hverken til møde eller indsende en masse dokumentation.

Mener du, at du har luft nok i økonomien, til at kunne betale afdraget hver måned, klikker du bare på Ansøg-knappen. Derefter blive du bedt om at udfylde låneansøgningen med oplysninger om
• dit navn,
• din adresse,
• dit telefonnummer,
• dit CPR-nummer,
• din årsindkomst og
• oplyse nummeret på den konto, lånebeløbet skal sættes ind på.

Tit bliver du også spurgt om, hvor høje dine faste udgifter er eller hvor stort et rådighedsbeløb du har, efter de faste udgifter er betalt. Det er to forskellige måder at spørge om det samme på. Men det er også alt, hvad du skal gøre, med mindre du ansøger om at låne så højt et beløb, at låneudbyderen også vil se årsopgørelse og eventuelt seneste lønseddel.

Hurtigt svar og hurtige penge på kontoen

Sender du låneansøgningen indenfor almindelig arbejdstid, har du svar på, om du kan få lånet i løbet af maksimalt en time. De fleste steder går det hurtigere og svartider helt nede på 5-10 minutter er ikke ualmindelige.

Får du lånet bevilliget, kan du underskrive med NemID og så kan du faktisk nå at have pengene på kontoen allerede samme eller senest næste bankdag – alt efter hvornår på dagen og ugen, du ansøger om lånet.

Du kan tage quick lån, fra du er 18 år

Du kan tage quick lån, fra du er 18 årAldersgrænsen for at kunne optage quick lån, ligger principielt på 18 år. For du skal naturligvis være myndig, for at kunne stifte gæld og give en bindende underskrift med dit NemID.

Men i praksis er det dog kun lidt under halvdelen af alle online låneudbydere (ca. 40 %), der giver mulighed for at du kan optage quick lån allerede som 18-årig. Resten kræver, at du er enten fyldt 20, 23 eller helt op til 25 år, før de vil behandle din låneansøgning.

Årsagen er naturligvis dårlige erfaringer med de helt unge lånere og har du set programmet Luksusfælden, har du sikkert også set nogle virkelig skræmmende eksempler på helt unge mennesker, hvis økonomi er kørt helt af sporet.

Så derfor er hovedparten af låneudbyderne lidt mere påpasselige med de helt unge låntagere – også selv om du kan dokumentere, at du har fast arbejde ved hjælp af lønsedler. Låneudbyderne ser meget enøjet på din alder og går ud fra, at jo ældre du bliver, jo mere moden og stabil bliver du, i takt med at du får flere forpligtelser, og begynder at stifte familie.

De låneudbydere der accepterer helt unge lånere, hører desværre – på nær et par enkelte – til de lidt dyrere låneudbydere på markedet. Så er du helt ung, skal du se dig rigtig godt for, når du optager lån.

Det bliver lidt nemmere at optage quick lån, når du er 20 år

Når du fylder 20 år, får du lidt flere og bedre lånemuligheder online. For nu får du mulighed for at optage quick lån hos stort set alle udbyderne af quick lån på nettet. Det gælder også de populære sms-lån, der er smålån med kort tilbagebetalingsfrist. Dem kan du også mere læse på en anden side her på hjemmesiden.

Men der er stadig en lille procentdel af låneudbyderne, der tøver med at låne penge til dig. De kræver, at du er fyldt 23 og de mest forsigtige af dem kræver, at du er blevet 25 år, før de vil så meget som overveje at låne penge ud til dig.

Det skyldes, at de fleste er begyndt at stifte familie og måske også har købt hus eller anden form for ejerbolig, når de er blevet 25 år. Derved får det at låne en større indflydelse på privatøkonomien og er ikke længere noget, man lige gør, fordi man har fået en ubændig trang til en eller anden forbrugsgode.

Til gengæld synes der ikke rigtig at være nogen øvre aldersgrænse for, hvor gammel du kan være, før du ikke kan optage lån længere. Oftest sætter et eventuelt krav om årsopgørelse en naturlig stopper for at kunne optage størrequick lån, men i princippet er der intet i vejen for, at låneudbyderne vil låne dig mindre beløb, selv om du er blevet pensionist. Dog bliver de mere forsigtige og konservative, så snart du har rundet de 70 år.

Sådan finder du det billigste quick lån med lav rente

Quick lån har altid været udskældte for deres høje rente. Men sådan er det ikke nødvendigvis. Rentemæssigt fordeler quick lånene sig nemlig i tre grupper. En gruppe af låneudbydere med rentesatser, der ligger på linje med eller nogle gange ligefrem er billigere end banken, en stor mellemgruppe med renter fra omkring 12 til 20 % og så de rigtig dyre låneudbydere med rentesatser på 20 % og derover.

Så selv om hovedparten af udbyderne af quick lån har høje renter, så findes der faktisk et stigende antal udbydere, der tilbyder quick lån med lav rente.

Men egentlig er det slet ikke rentesatsen, du skal være fokuseret på, når du skal vælge det billigste quick lån. For selv om du vælger den låneudbyder, der har den laveste rente, så kan de nærmeste konkurrenter godt være billigere at låne hos, hvis de har lavere gebyrer end den udbyder, der tilbyder den laveste rentesats.

For låneudbyderne opererer med en lang række forskellige gebyrer, du er nødt til at tage med i sammenligningen. Der er stiftelsesgebyr, faktureringsgebyr og oftest også et særligt gebyr, hvis du vælger at betale dine afdrag via betalingsservice eller bankoverførsler.

Det kan være svært at gennemskue. Så derfor er der ved lov indført et krav om, at alle låneudbydere skal oplyse en såkaldt ÅOP-værdi på deres lån. Det er en procentsats, der angiver de samlede Årlige Omkostninger i Procent ved at låne hos dem – altså hvor mange procent af dit afdrag, der går til renter og gebyrer hos den pågældende låneudbyder i løbet af et år.

Så når du skal vælge det quick lån, der har den laveste rente, skal du gå efter den låneudbyder, der har den laveste ÅOP. Udvælg de 2-3 billigste fra den liste over låneudbydere, du finder her på siden og tjek så deres vilkår, samt hvor høje gebyrer de har på rykkerskrivelser, låneomlægninger og indfrielse af lånet før tid. Det er nemlig gebyrer, der ikke medregnes i ÅOP’en – og som du derfor bør tjekke op på, før du beslutter dig endeligt for en bestemt låneudbyder.

Quick lån uden sikkerhed

Quick lån uden sikkerhedSom allerede nævnt behøver du ikke stille sikkerhed, når du optager et kviklån. Heller ikke selv om du låner helt op til 400.000 kroner. Det vil sige, at du hverken skal stille det, du låner penge til eller noget andet som sikkerhed, for at kunne optage en quick lån.

Det ville aldrig have gået i banken, men låneudbyderne på nettet tør godt tage risikoen. Men det tager de sig betalt for i form af den højere rente, som de er så udskældte for.

Alligevel finder du flere og flere låneudbydere, der opererer med rentesatser, der ligger meget tæt på den rente, du oftest bliver tilbudt i banken. Det er dog oftest de mest kapitalstærke af låneudbyderne, der tilbyder dette. Her betyder et par enkelte dårlige betalere ikke så meget, og spørger du låneudbyderne, så betaler hovedparten af deres lånere altid deres afdrag til tiden. Så derfor tør de største af udbyderne godt konkurrere med bankerne, uden at de kræver sikkerhedsstillelse for dit quick lån.

Quick lån uden sikkerhed – hvad med RKI?

Lige som bankerne er låneudbyderne på nettet også blevet mere forsigtige end de var en gang. Så er du registreret hos Experian (RKI) eller hos Debitorregisteret, skal du ikke forvente, at de vil låne dig penge.

Tidligere har man hørt historier eller måske nærmere rygter om, at visse låneudbydere så gennem fingre med det.Men sådan er det ikke i dag og faktisk er det også forbudt, at forsøge at optage lån, hvis du godt ved, at du ikke kan betale dem tilbage. På samme måde er det også forbudt at optage nye lån, for at kunne betale afdrag på andre lån – men låner du til at indfri og samle flere mindre lån i et større, samlet lån, er det en helt anden sag.

Ved du eller har du mistanke om, at du er registreret hos RKI, kan du logge ind med dit NemID på www.dininfo.dk. Så kan du se om og for hvad, du er registreret. Oftest kan du få fjernet registreringen, hvis du indgår og overholder en afdragsordning med det firma, du skylder penge til – du behøver ikke nødvendigvis at indfri hele gælden før registreringen fjernes.

Hvad kræves der for at kunne optage quick lån

Vi har allerede set på alderskravet for at kunne optage quick lån og at du ikke må være registreret som dårlig betaler. Derudover har de fleste låneudbydere et krav om, at du som minimum har:
• Endansk folkeregisteradresse
• Et gyldigt dansk CPR-nummer
• En konto i en bank og
• Som minimum en mailadresse eller et telefonnummer.

Telefonnummeret er ikke et krav alle steder og har du ikke en mailadresse, går hurtigheden af lånebehandlingen lidt fløjten, da eventuelle dokumenter så skal fremsendes via almindelig post.
Hos nogle låneudbydere stiller de endnu flere krav, med som oftest er det nok, bare du opfylder de fire krav her, samt er gammel nok og fri af RKI eller andre registreringsbureauer.

Sådan finder du det bedste og billigste quick lån

Som allerede nævnt er det ikke nok, at finde den udbyder af quick lån, der har den laveste ÅOP-værdi. Du er nødt til at gå ind og nærlæse lånevilkårene hos de udlånskandidater, du har fundet frem til.

Her skal du som sagt især være opmærksom på de gebyrer, der ikke medregnes i ÅOP-værdien – altså gebyrer for rykkere og andre skrivelser, samt gebyrer for omlægning af lånet eller indfrielse af lånet før tid.

Tjek også op på de generelle vilkår og hvordan sagsgangen er fra låneudbyderens side, hvis det skulle komme så vidt, at de er nødt til at sende dig til inkasso eller anmelde dig som dårlig betaler. Selv om vi altid regner med, at det kun sker for naboen, så er det godt at være forberedt, hvis det værst tænkelige skulle ske.

Ansøg om dit quick lån hos flere låneudbydere

Faktisk er den allerbedste måde at sikre dig, at du vælger den rigtige låneudbyder, at ansøge om dit quick lån hos de 2-3 mest lovende låneudbydere og så se, hvad der sker. Det kan du trygt gøre, for du hæfter ikke for noget, før du har skrevet under med dit NemID.

Godkender de alle eller bare en eller to af dem, får du nemlig tilsendt lånedokumenterne pr. mail og kan så læse dem igennem. De endelige lånedokumenter kan ses tit indeholde yderligere oplysninger om lånebetingelserne, som du ikke umiddelbart kan finde på låneudbyderens hjemmeside. Det kan også være, at der er særlige forhold i de oplysninger, du har givet låneudbyderen, der betyder, at det månedlige afdrag eller løbetiden på lånet bliver en lille smule større eller mindre, end det låneudbyderens låneberegner på hjemmesiden kom frem til.

Uanset hvad så er det de betingelser, der står i det endelige lånedokument, der gælder, hvis du vælger at optage quick lånet hos den pågældende låneudbyder. Så kan du leve med de betingelser, der står i lånedokumentet, er du helt sikker på, at der ikke kommer nogle ubehagelige overraskelser senere i forløbet.

Så ved rent faktisk at ansøge om lånet og få lånedokumenterne tilsendt, kan du træffe din beslutning på det bedst mulige og mest oplyste grundlag. Når du har valgt den låneudbyder, der virker mest favorabel både økonomisk og vilkårsmæssigt, er det bare at logge på hos vedkommende og underskrive lånedokumentet elektronisk med dit NemID.

Så har du pengene på kontoen i løbet af kort tid. Det er jo et quick lån vi taler om her.