Pengeautomaten

Pengeautomaten

Pengeautomaten udbyder kviklån online på helt op til 300.000 kroner. Dét høje beløb alene gør Pengeautomaten til en interessant udbyder, hvis du står og har brug for et online lån.

Samtidigt er lånene fra Pengeautomaten fleksible, og du kan selv vælge, om du ønsker at betale lånet af på 12 måneder eller 144 af slagsen. 1 år eller 12 år. Des længere, du ønsker at betale dit lån af over, des mindre bliver din månedlige ydelse og des mindre bliver ÅOP. Til gengæld bliver dine samlede kreditomkostninger større.

Vælger du at låne 100.000 kroner kan du se forskellen herunder:

  • Betaling over 12 måneder: Månedlig ydelse på 9.357 kroner, samlede kreditomkostninger på 111.659 kroner og en ÅOP på 24.8 %.
  • Betaling over 12 år: Månedlig ydelse på 1.618 kroner, samlede kreditomkostninger på 231.589 kr. (!!) og en ÅOP på 18.2 %.

 


Pengeautomaten

Er Pengeautomaten den rette udbyder for mig?

Pengeautomaten er langt fra ene om at tilbyde hurtige lån online. Det gør bl.a. Sparxpres, GE Money Bank og Kvikautomaten også.

Spørgsmålet er derfor, om du skal vælge Pengeautomaten eller ej. Lad os først kigge på de krav der er for at låne penge hos Pengeautomaten:

  • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret
  • Husstandsindkomsten skal være minimum 225.000 kroner
  • Du har fast arbejde, er på efterløn eller er på pension
  • Du bor i Danmark, på Grønland eller i Færøerne

Til sammenligning skal du hos GE Money Bank have årlig indtægt på 240.000 kroner – og det er dig og ikke din husstand. Santander Lån kræver 216.000 kroner af dig og 335.500 kroner af din husstand for at yde et online forbrugslån.

Fra du ansøger til du tidligst har pengene indbetalt på din konto går der minimum 4 dage. Dette er en langsom ekspeditionstid sammenlignet med flere andre udbydere. Dog skal vi her have in mente, at der ofte er tale om større lån ved Pengeautomaten på op imod flere hundrede tusinde kroner. Derfor kan den relativt sløve behandlingstid også forsvares.

At låne penge med Pengeautomaten er lig med et forbrugslån. Pengeautomaten skal derfor ikke vide, hvad du ønsker at bruge pengene til, ligesom du ikke skal stille sikkerhed for de penge, du ønsker at låne online.

Såfremt du overholder kravene listet længere oppe i denne artikel har du mulighed for at låne penge.

Vær her opmærksom på, at forbrugslån ikke er en billig måde at låne penge på. Skal pengene gå til fx udbetaling på en bil eller energirenovering af dit hjem vil du ofte kunne få bevilget et lån af din bank til en lavere rente end hvad en online-låneudbyder kan tilbyde dig. Til gengæld vil din bank ikke altid tilbyde lånet, hvis ikke de er enige i den økonomiske dispensation – det er en af de store fordele ved fx Pengeautomaten, hvor du ikke stilles til ansvar for, hvad pengene skal bruges på.

Med det sagt låner Pengeautomaten ikke ud til hvem som helst. Du skal stadig godkendes, da Pengeautomaten ønsker en vis statistisk sikkerhed for at du også betaler dit lån tilbage igen.

Prisen for dit lån

Når du skal låne penge online fra Pengeautomaten eller en anden udbyder er der to tal, du skal kigge på.

Den første er ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent – og den anden er de samlede kreditomkostninger. Det er de to tal, du kan bruge til at sammenligne lånet med andre udbydere.

Lad os prøve at sammenligne Pengeautomaten med to andre låneudbydere: Sparxpres og GE Money Bank. Vores målestok bliver et lån på 50.000 kroner, der skal betales af over 12 måneder.

Pengeautomaten: 

Lånebeløb: 50.000 kroner

Tilbagebetalingstid: 12 måneder

Samlede kreditomkostninger: 5.919 kroner

ÅOP: 25.2 % 

Sparxpres:

Lånebeløb: 50.000 kroner

Tilbagebetalingstid: 12 måneder

Samlede kreditomkostninger: 8.962 kroner

ÅOP: 36.60 %

Vi vil kraftigt anbefale at du går ind på de forskellige låneudbyderes websites og ser hvilke betingelser, der vil være gældende for dig, når du ønsker at låne penge. Betingelserne og renterne kan være ændrede siden vi lavede vores beregninger i medio 2014.

Pengeautomaten er en del af svenske IKANO Bank, der er stiftet af samme mennesker som IKEA-koncernen. Pengeautomaten har som IKANO Bank haft gang på dansk jord siden 1978 og er en af de ældste udbydere af private forbrugslån – og med Pengeautomaten tog IKANO Bank de nødvendige skridt online og gjorde deres ydelse bedre og mere tilgængelig for et bredere publikum. Læs om pengeautomaten på Trustpilot: https://www.trustpilot.dk/review/www.pengeautomaten.dk