Lån uden sikkerhed og dokumentation

Lån uden sikkerhed og dokumentation

På nettet kan du låne på dit glatte ansigt. Ulempen er, at renten er højere. Går du i banken for at låne penge, vil banken – afhængig af lånets størrelse – oftest bede om både sikkerhed og dokumentation, før du kan få lov til at låne penge af dem.

Sikkerhed

Ønsker du at låne et beløb, der er væsentlig større, end du har til rådighed hver måned, vil banken bede dig stille sikkerhed for beløbet. I praksis betyder det, at du skal stille noget, du ejer som garanti for, at du kan betale lånet tilbage. Det skal som minimum have samme værdi, som det beløb du ønsker at låne. Kan du ikke betale, kan banken sælge det, du har stillet som garanti, for at inddrive det beløb, du mangler at tilbagebetale.

Dokumentation

Banken vil også bede dig dokumentere, at du er i stand til at tilbagebetale lånet. Det vil oftest være i form af den seneste årsopgørelse fra skat og de seneste tre måneders lønsedler. Samtidig vil banken undersøge, om du er registreret i RKI, eller andre skyldnerregistre, for at sikre sig, at du er i stand til at betale lånet tilbage.

Budget – en anden form for dokumentation

Endelig kan du blive bedt om at opstille et budget, så banken er i stand til at sikre sig, at du har den fornødne luft i din økonomi, til at du kan betale raterne tilbage hver måned uden problemer. Det er ikke nok, at du kan dokumentere, du har det beløb til rådighed hver måned, som du skal afdrage lånet med. Banken forlanger oftest, at du har væsentlig mere til rådighed, så de er sikre på, at du ikke vælger dem fra, når der skal mad på bordet.

Kan du klare dig med mindre?

Er du ikke i stand til at opfylde bankernes krav til sikkerhed og dokumentation, bør du i første omgang overveje, hvorvidt du har behov for at låne så stort et beløb. Du bør aldrig låne flere penge, end du har brug for, og du bør aldrig låne mere, end du er i stand til at betale tilbage.

Kan du ikke klare dig med et mindre beløb, og er du sikker på, at du har luft nok i økonomien til at betale lånet tilbage, kan du i stedet prøve en af de mange finansieringsselskaber, der tilbyder lån online.

Lån uden sikkerhed og dokumentation på nettet

Hos de fleste låneudbydere på nettet, behøver du ikke stille sikkerhed, og hos enkelte låneudbydere er det også muligt at låne uden at skulle dokumentere en fast indkomst.

Ved at udlåne penge uden sikkerhed og dokumentation tager låneudbyderne en større risiko – og den tager de sig naturligvis betalt for i form af en højere rentesats, end du skulle have givet i banken.

Endnu dyrere bliver det naturligvis, hvis du ikke behøver stille dokumentation, for at du har en fast indkomst eller en husstandsindkomst af en vis størrelse.

Mange udbydere giver øget konkurrence

Men da der er masser af udbydere af lån uden sikkerhed, er konkurrencen høj. En af de væsentligste konkurrenceparametre er naturligvis rentesatsen, så selvom renten er højere end i banken, kan der være stor forskel på, hvor meget højere den er fra udbyder til udbyder.

Derfor er der ekstra stor grund til at undersøge markedet grundigt, inden du beslutter dig for, hvilken låneudbyder du ansøger hos.

RKI behøver ikke være et problem

Skulle du være registreret i RKI, giver nogle låneudbydere dig et lån alligevel. Så er du i tvivl, om du kan låne uden sikkerhed og dokumentation, så prøv at sende en ansøgning, og se hvad der sker. Se alle rentesatserne så du ikke bliver snydt af din bank, hér.

Lån uden sikkerhed og dokumentation