Lån til studerende

Findes der lån til studerende?

For at svare kort på spørgsmålet, så ja, det findes lån til studerende og hoved kravet er at du er studerende for at kunne få sådan et lån.
Lån til studerende går også under navnene ”Su lån” og studielån, som du sikkert har hørt om begge to.
Det er nogle forskelle med et sådan lån og et almindeligt lån, du kan læse mere omkring fordele og ulemper længere nede, men først lidt om hvad der er forskelligt.

Med et studielån kan du ofte vente med at begynde betalingerne til du er færdig med din uddannelse og man kan få lang betalingsfrist og fornuftige renter.
Studielån kan fås flere steder, men banken er nok det bedste sted at begynde, så man får den rigtige rådgivning med det samme.

Er lån til studerende bedre end et almindeligt lån?

Både ja og nej til dette spørgsmål. Det er bedre hvis man gerne vil vente med at begynde betalingerne til man er færdig med at studerer, da man kan vente helt op til et år efter man er færdig med sin uddannelse. Det er også nedre hvis man vil have lave renter, da et studielån kan have lavere renter end normale lån. Specielt hvis man har forsøger pligt kan det være en yderst god rente.

Den rigtige forskel på et studielån er faktisk bare at det er målrettet studerende og deres økonomi, men det koster i sidste ende cirka det samme som et almindeligt lån gør, det er bare delt ud på meget længere perioder (eller kan være det).Der er flere låneudbydere som har lån til studerende, heriblandt er din bank sikkert en af dem, men eller er de mange online låneudbydere også ofte en god kilde til et studenter lån. Hvorfor det også kan være at det ikke er bedre , når man er studerende, er simpelthen fordi det kan være svært at overskue hvordan sin fremtid er efter uddannelsen.

Farligt er for stærkt et ord, men man skal passe på, ligesom man skal med alle lån og det er ikke farligere end almindelige lån, da det næsten er det samme, bare med en smule ændringer som passer bedre til de yngre. Et studielån kan virke godt når man har styr på om man har råd eller om man ikke har. Hvis man ikke har råd, skal man selvfølgelig ikke optage et lån og det kan som sagt være svært at vide hvordan ens økonomi er om måske 4-6 år frem i tiden, når man er færdiguddannet.

Hvis man ikke ønsker et studielån, så kan en kassekredit måske væren en løsning, man betaler kun når man har brugt noget og man har den hele tiden, og måske også efter man har betalt den helt ned igen.

Lån til studerende

Læserne på Woman.dk har diskuteret lidt om lån som studerende. Du kan læse nogle andre unges tanker her: http://woman.dk/forum/7/topic/64270