Finansiering til dit sommerhus

Lån til sommerhus og scor kassen!

Sommerhuspriserne er helt i bund for øjeblikket. Det har aldrig været billigere at realisere drømmen om et lækkert sommerhus, og du kan få rigtig meget for pengene. Heldigvis er mulighederne for finansiering af drømmen også mange.

Mange bruger sommerhuset til at koble af fra hverdagens stress og jag. Sommerhuset er et fristed, hvor du kan nyde stilheden og sætter hverdagen på stand by. Har du længe drømt om et sommerhus, er tidspunktet det helt rigtige til at realisere drømmen!

Du får mere for pengene nu

Der er mange gode grunde til, at du bør købe et sommerhus. Men den væsentligste grund til, at du bør realisere drømmen netop nu, er, at priserne på sommerhuse er den laveste siden 2005. Derved kan du få rigtig meget for dine penge, sammenlignet med hvis du købte sommerhus for bare få år siden.

Eksempelvis kan du i Holbæk få 134 kvadratmeter sommerhus for det samme beløb, som et sommerhus på 70 kvadratmeter kostede i 2007 – du får altså næsten det dobbelte antal kvadratmetre for pengene.

Din bedste investering

En tommelfingerregel i forhold til investeringer er at købe på bunden og sælge på toppen. Ved at købe sommerhus nu, imens markedet er helt i bund, kan du derfor se frem til en økonomisk gevinst, når markedet vender, og sommerhuspriserne begynder at stige igen. Herved vil du allerede i løbet af få år kunne realisere en økonomisk gevinst på dit sommerhus, hvis du vælger at sælge det igen. Senere kan du selvfølgelig også vælge at belåne husets friværdi.

En andet parameter, der for alvor kan gøre din sommerhusinvestering guldrandet, er, hvis politikerne åbner op for, at udlændinge kan købe sommerhuse i Danmark. Så vil efterspørgslen efter danske sommerhuse stige markant og dermed også priserne.

Husk også på, at du kan få dækket udgifterne til sommerhuset – og supplere din indtægt – hvis du vælger at leje det ud.

Lån til sommerhus – hvordan finansierer du din investering

Den billigste måde at finansiere dit sommerhus på er via et realkreditlån. Her bør du starte med at kigge på lånemulighederne hos de store realkreditinstitutter.

Men ligesom ved andre boligkøb, kan du ikke belåne dit sommerhus 100 % via realkreditlån. For sommerhuse og fritidshuse gælder, at du kan belåne huset med 60 % af værdien via realkreditlån. Derfor skal du supplere dit realkreditlån med andre lånetyper.

Hvis du ikke lige har en opsparing eller mulighed for at låne i friværdien på din helårsbolig, skal du derfor finansiere de resterede 40 % via banklån eller andre typer af lån.

Onlinelån er et godt alternativ til bankerne

De fleste vil i første omgang forsøge at låne pengene i banken. Har du ikke mulighed for at låne hele beløbet i banken, skal du dog ikke fortvivle. I dag findes der nemlig rigtig mange alternative muligheder for dig som låntager, og det bedste er, at de kan klares online uden en masse papirarbejde.

Du kender dem sikkert under betegnelsen ”kviklån”, fordi man oftest kun kunne låne mindre beløb. Men i dag er markedet for onlinelån udvidet, så du ikke længere kun kan tage små forbrugslån.

Flere onlinelåneudbyderne tilbyder nemlig også, at du kan låne større beløb, f.eks. til finansiering af et sommerhus. Faktisk kan du låne helt op til 300.000 kr. online!

Inden du vælger denne mulighed, er det selvfølgelig vigtigt, at du sætter dig ind i lånebetingelserne og de årlige omkostninger til lånet (ÅOP) samt afsøger markedet for at finde det bedste og billigste lånetilbud.

Det kræver, at du gennemregner alle lånetyperne og får læst alt det med småt. Det arbejde har vi gjort for dig i listen herunder. Nykredit har gode muligheder indenfor at låne penge til køb af sommerhus. Læs på Nykredits hjemmeside her: https://www.nykredit.dk/privat/info/realkredit/koeb-sommerhus.xml

Lån til sommerhus

Skrevet d. Af adminTDI kategorien Sommerhus