Kan jeg låne til mit indskud?

DSC_0062Lån til indskud

Skal du flytte i lejebolig, skal du ikke alene finde penge til et indskud, men oftest også forudbetale op til tre måneders husleje. Det kan være svært at finde plads til i økonomien, så tit er et lån til både indskud og forudbetalt husleje den eneste udvej.

Flytter du i lejebolig, må udlejer opkræve et indskud på op til tre måneders husleje. Det er et depositum, der står som sikkerhed for de udgifter til istandsættelse og ubetalte forbrugsudgifter, som udlejeren måtte stå med, når du flytter fra lejligheden.

Derudover kan udlejeren kræve, at du også forudbetaler helt op til tre måneders husleje. Når du til sin tid fraflytter lejeboligen igen, får du den forudbetalte husleje tilbage, ved at du kan bo gratis de sidste tre måneder, du bor der.

Syv måneders husleje up front

Oven i det skal lægges den første måneds husleje, der oftest også skal betales ved indflytning.

Alt i alt betyder det, at du skal ud at finde op til syv gange den månedlige husleje på én gang for at kunne flytte ind i det nye lejemål. Det kan være rigtigt svært at finde plads til i budgettet, selvom du har en god og sund økonomi.

Derfor vil du i langt de fleste tilfælde være nødt til at skulle låne til både indskud og forudbetalt husleje. Men hvordan gør du det på den nemmeste og billigste måde?

Lån til indskud hos kommunen

Er husstandsindkomsten ikke særlig høj, og skal du flytte ind i en nyere almennyttig eller ældrebolig, kan du søge om at låne penge til indskuddet af kommunen. Det er også muligt at låne af kommunen, hvis den har henvist dig til et lejemål i en privatejet udlejningsejendom.

Som udgangspunkt er lånet rentefrit de første fem år, men tilbagebetalingsperioden for lånet varierer fra 5 til 10 år, afhængig af hvilken type bolig, du har lejet.

Lån til indskud i banken

Er husstandsindkomsten for høj, eller er boligen fra før 1. april 1964, kan du ikke låne penge til indskuddet af kommunen. Men selv med en højere husstandsindkomst kan det være svært at rive mange tusinde kroner ud af budgettet og binde dem i indskud og forudbetalt husleje.

Du kan selvfølgelig gå i banken, men da du ikke har nogen fast ejendom at stille som sikkerhed, vil de oftest kun kunne tilbyde dig et almindeligt forbrugslån til den samme eller en højere rente, end den du skal betale hos et finansieringsselskab.

Lån til indskud online

Derfor er det en god ide, ud over banken, at afsøge det store marked for lån online. Der er mange aktører på markedet, så på den ene side er konkurrencen høj, og på den anden side er det svært at finde ud af, hvilken aktør der tilbyder dig det billigste lån til indskud.

Det handler ikke kun om, hvor lav renten er! Du bør også være opmærksom på de enkelte låneudbyderes gebyrer. Ikke bare rykkergebyret, men også det gebyr de tager for at administrere lånet. Størrelsen på det kan gøre et lavt forrentet lån dyrere end de nærmeste konkurrenter med en lidt højere rente.

Du bør også se nærmere på tilbagebetalingsperioden. Oftest vil en lang tilbagebetalingsperiode med en lav rente betyde, at du betaler væsentlige mere for at låne pengene, end hvis du vælger et lån med en lidt kortere tilbagebetalingsperiode og lidt højere rente.

Har du luft nok i økonomien?

Uanset hvilken lånetype, rentesats og tilbagebetalingsperiode du vælger, skal du huske på, at der skal være plads til afdragene i din økonomi hver måned. I den sidste ende er det dette, der afgør, hvilket lån du skal vælge.
Vidste du at danske unge låner mange penge? Læs historien hér.

Lån til indskud

Skrevet d. Af adminTDI kategorien Indskud