3.000 kr

Lån 3.000 til uventede udgifter

Selv en lille regning kan vælte budgettet, hvis den kommer helt uventet! Er behovet akut, og skal pengene falde her og nu, er der ikke andet for end at låne!

Der er ikke noget mere ærgerligt, end hvis fjernsynet eller køleskabet pludseligt står af, vandhanen pludseligt skal skiftes, eller der sker noget andet uventet, der skal løses akut her og nu. Pengene skal findes her og nu – også selv om det måske kun er 3.000 kroner, det drejer sig om – og hvis de ikke ligger på kistebunden, er du nødt til at skulle ud at låne dem.

Lån 3.000 i banken

Men 3.000 kroner er så beskedent beløb, at det oftest ikke vil være besværet værd at kontakte din egen bank, med mindre du har en rigtig god relation til din bankrådgiver. Selvom de næppe vil have dig til at stille sikkerhed for så beskedent et beløb, og selvom det oftest vil kunne klares som et bevilliget overtræk, er arbejdsgangen oftest mere besværlig end at låne pengene på nettet – og du skal enten ringe til banken eller møde op og tale med bankrådgiveren.

Renter og gebyrer ender også oftest med at blive dyrere end et onlinelån, især hvis du ikke har så meget luft i økonomien, at pengene kan betales tilbage, næste gang du får løn.

3.000 er oftest for lidt

Vælger du, at du hellere vil låne pengene online, løber du ind i et uventet problem hos mange af onlinelånebureauerne: 3.000 er mindre end det mindste beløb, du kan ansøge om lån til hos dem! De fleste af bureauerne kræver nemlig, at du som minimum låner mindst 5.000 kroner af dem. Det gælder f.eks. både hos GE MoneyBank, Leasy, DER, Ikano Bank og de andre større lånebureauer.

Selvfølgelig kan du bare låne mere, end du har brug for, så du kommer op på mindstebeløbet. Det er jo altid rart med lidt ekstra penge, men husk på, at du også skal betale pengene tilbage igen, og at de ekstra penge også betyder, at du skal betale mere i rente. Det kan hurtigt blive dyre 2.000 kroner ekstra.

Generelt anbefaler vi, at du aldrig låner flere penge, end du har behov for, og at du aldrig låner mere, end du har luft i økonomien til at betale tilbage.

Lån 3.000 uden renter

Har du så meget luft i økonomien, at du kan betale pengene tilbage i løbet af kort tid – f.eks. næste gang du får løn – så findes der faktisk et par udbydere, der tilbyder dig at låne pengene i op til en måned, uden du skal betale renter.

Det gælder f.eks. Vivus sms lån, der tilbyder alle nye kunder at låne op til 4.000 kroner uden renter i 30 dage og TrustBuddy, der altid låner op til 5.000 kroner ud uden renter i op til 14 dage. Det er en perfekt løsning, hvis du bare skal låne pengene til næste gang, du får løn. Bemærk dog, at du begge steder skal være fyldt 20 år for at kunne låne.

Andre muligheder

Har du ikke luft nok i økonomien til at betale hele beløbet tilbage til næste lønningsdag, eller er du ikke fyldt 20 endnu, er du nødt til at afsøge mulighederne hos de øvrige lånudbydere, der tilbyder kontantlån på under 5.000 kroner.

Her skal du især være opmærksom på, hvilke månedlige gebyrer de enkelte låneudbydere tager for at håndtere lånet. Det beløb er oftest det samme uanset lånebeløbet, så det kan blive en rigtig høj post, når du kun låner et beskedent beløb.

Du kan tjekke de enkelte lånebureauer ud i listen her på siden.

Små lån kan give en stor forskel. Læs bare hér.

Lån 3.000