Er det muligt at låne penge idag?

1476_udsnit_3Kan jeg låne penge?

Har du brug for at låne penge har du to muligheder – enten banken, du er vant til, eller en online låneudbyder.

Men det er ikke altid lige nemt med hverken banken eller den online låneudbyder, da hverken eller er forpligtede til at give dig et lån.

Begge er forretninger, der tjener penge på at låne dig penge, når du betaler dem tilbage med renters rente.

Hvis de regner med, at du ikke betaler dit lån tilbage, vil banken eller låneudbyderen heller ikke give dig et
lån til at starte med.

Herover teksten ser du en række udbydere, der kan låne dig penge, hvis du overholder deres betingelser. Vi har på Laannemt.dk kigget på de gængse betingelser i forbindelse med lån af penge. Se dem herunder – overholder du alt herover tør vi næsten lægge hovedet på blokken for, at du godt kan låne penge.

Betingelser for at låne penge – kan du overholde dem?

Herunder i punktform de betingelser, du risikerer at støde på, når du ønsker at låne penge online:

 • Du er ikke registreret i RKI eller Debitor Registret
 • Du har en indtægt på i hvert fald 15-18.000 kroner om måneden som enlig, varierende efter hvilken udbyder der er tale om
 • Du er dansk statsborger og har bopæl i Danmark
 • Du er ikke i restance med den danske skattemyndighed
 • ønsker du at låne penge i banken vil du typisk også blive mødt af følgende:
 • Du skal have alle dine forretninger i banken og altså flytte alle konti og lån herover
 • Pengene skal bruges til hvad du aftaler med banken – typisk købet af en bolig, en bil eller lignende større investering

 

Især kravet om en vis indtægt får mange til at knække nakken og minimerer deres mulighed for at få et lån. Indtægtskravet skal overholdes og pengene skal komme fra job, pension eller lignende stabil indtægtskilde.

Har du ikke et job, hvor dit behov for at låne penge er større, er din chance for at få dit lån godkendt altså mindre. Det er, ironisk nok, nemmere at låne penge, når man i forvejen har penge.

Hvor meget kan jeg låne?

I banken afhænger størrelsen af dit lån af hvad du skal købe, da pengene her bliver øremærket (og altså ikke kan blive brugt frit af dig).

Hvor meget du har mulighed for at låne med en online låneudbyder varierer fra udbyder til udbyder.

Flere af vores udbydere, herunder Pengeautomaten, GE Money Bank og Santander Lån, lader dig låne adskillige hundrede tusinde kroner med et onlinelån – et forbrugslån uden sikkerhed. En enkelt af udbyderne vi her på siden formidler kontakten til låner dig maksimalt 6.000 kroner og du skal typisk betale tilbage allerede samme måned; her er der tale om Kvikautomaten.

Hvor hurtigt har jeg pengene?

Hvis du kan låne penge efter betingelserne herover, og du vælger en online udbyder af lån, har du mulighed for at få pengene hurtigt ind på din konto.

Processen er således: 

 • Du ansøger om et lån online ved hjælp af ansøgningsformularen
 • Din ansøgning bliver kigget igennem af udbyderen og enten godkendt eller afslået – dette tager mellem et par timer og et par dage
 • Hvis du bliver godkendt får du en låneaftale tilsendt, du med NEM-ID kan underskrive
 • Når du har underskrevet låneaftalen med NEM-ID, har du pengene indsat på din NEM-konto i løbet af blot en bankdag

 

Alt i alt kan denne proces tage ned til 1-2 arbejdsdage, hvis du da bliver godkendt og kan svare ja til spørgsmålet: Kan jeg låne penge?

Ovenstående proces er i store træk den samme, hvis du ønsker at optage et SMS lån gennem Kvikautomaten.

Er du registreret i RKI kan du ikke låne penge. Men betaler du det beløb, der ligger til grund for din RKI-registrering og bliver registreringen fjernet, har du igen mulighed for at låne penge online med diverse online låneudbydere.

Betingelsen omkring dansk statsborgerskab kan ikke fraviges. Vidste du at banken selv kan se om du er i stand til at betale dit lån tilbage igen? Læs artiklen her: http://politiken.dk/oekonomi/privatoekonomi/ECE2256266/nu-kan-banken-tjekke-din-kreditvaerdighed-paa-faa-sekunder/

Kan jeg låne penge?

Skrevet d. Af adminTDI kategorien Forbrugslån