Hvad skal jeg gøre når jeg har brug for penge?

DSC_0055Jeg har brug for penge

Vi står alle i en situation en gang imellem, hvor vi har brug for penge.

Det kan være indskuddet til en lejlighed, uforudset reparation af bilen eller måske en forsinket lønudbetaling, der skaber problemet. Du har brug for penge og løsningen er at optage et lån.

Når du har brug for penge kan du optage et lån enten fra din bank eller fra en online låneudbyder. At vælge en online låneudbyder er den hurtige og dyrere løsning, mens banken er den langsomme løsning oftest med lidt mindre renter på.

Ikke en billig løsning – men den eneste ofte

At optage et lån, hvad end der er tale om et lån med banken eller et lån online, er ikke en billig løsning. Lånet optages ikke fordi det er en billig måde at få penge på. Men det optages fordi det kan være den eneste løsning og fordi det kan være det, der løser dit problem lige nu.

Har du brug for penge lige nu, er banken sjældent den rette løsning. Bankens administrative processer betyder, at det kan tage en del tid at komme igennem med et lån – og skal du bruge pengene nu er banken derfor et dårligt match.

I stedet ser mange danskere, når de har brug for penge, mod online låneudbydere.

Her har du grundlæggende set to muligheder for at optage et lån og få penge ind her og nu, du kan bruge til de udgifter, der ligger og venter.

Du kan enten tage et mikrolån på 5-6.000 kroner. Et sådant lån er mest af alt at sammenligne med forskud på løn, da pengene typisk skal betales tilbage i løbet af en til et par måneder. Med lånet har du mulighed for at betale de udgifter du har her og nu, mens du ved næste lønudbetaling bør betale lånet tilbage for at undgå, det bliver en dyr fornøjelse.

Kan dit problem ikke løses med et mikrolån på 5-6.000 kroner skal vi benytte en anden løsning.

Du kan nemlig i stedet låne mellem 20.000 kroner og flere hundrede tusinde kroner. Dette er et decideret kviklån – også kaldet et forbrugslån uden sikkerhed. Dette lån betales tilbage over et til flere år. Flere udbydere giver dig mulighed for at betale tilbage over op til 8 år.

Des længere tid du ønsker at betale dit lån tilbage over, des mindre en månedlig udbetaling ender du med. Der er flere måneder at fordele tilbagebetalingen på. Til gengæld ender din samlede pris – dine samlede kreditomkostninger – på et højere beløb, når du på denne måde trækker betalingen i langdrag.

Vi kan ikke sige hvilken låneløsning der er bedst for dig. Det afhænger af hvilket behov for penge du har og hvor meget du har mulighed for at betale i månedligt afdrag.

Pas på med en gældsspiral

Hvis du sidder og tænker ’Jeg har brug for penge nu’, kan et kviklån online, et forbrugslån, være den løsning, der for dig oven vande igen.

Men du får ikke penge – du låner, og det koster penge at låne penge. Du ender med at betale lånet tilbage og mere til.

Derfor skal du være opmærksom på at kviklån kan være vejen ind i en negativ gældsspiral, hvis du ikke er opmærksom på din privatøkonomi.

Vi anbefaler på Laannemt.dk, at du hvis du har brug for penge lægger et budget for din privatøkonomi. Du kan her se, hvor meget luft du har hver måned til at betale afdrag på dit lån. Læg en god ”buffer” ind, så du ikke bliver overrasket, hvis du kommer til at bruge for mange penge og sætter dig i en situation som følge heraf, hvor du ikke kan betale dine afdrag.

Når du har tallet for hvor meget du kan betale hver måned, har du også tallet for, hvor lang tid dit ønskede lån skal løbe over. Med låneudbydernes online-beregnere kan du trække i en slider og finde ud af, hvor lang tid du skal betale dit lån af over, når du kan klare X-antal kroner om måneden.

Du kan læse mere på pengeskolen hér.

Overvej at samle gæld

Har du brug for penge fordi du har klatgæld fra forskellige lån og køb på kreditter?

Overvej at samle dine lån hos én udbyder og undgå vældet af rudekuverter, der løber ind hver måned. Vi har på Laannemt.dk en dedikeret side til din mulighed for at samle din gæld – tryk på linket her om at samle gæld for at læse mere om denne mulighed og de fordele der er ved at samle dine udgifter til en samlet kreditor.

Jeg har brug for penge

Skrevet d. Af adminTDI kategorien Forbrugslån