Hvad er et lån uden sikkerhed

Rigtig mange mennesker ved godt hvad det betyder, når de skal have et lån og der så står, at det er uden sikkerhed. Men der er dog også en del der ikke helt har tænkt over hvad det egentlig betyder, ofte vil det være unge mennesker. De har endnu ikke haft behov for at optage et større banklån, hvor de har været nød til at stille sikkerhed eller have en kautionist. Men den mulighed for at få lån uden sikkerhed, har også bevirket at mange der får afslag på et banklån, alligevel kan få et lån. Desværre er der også mange der ikke kan styre deres forbrug af netlån og ender med en kæmpegæld, netop fordi at kravene er meget enkle.

Hvis du går i banken for at låne 50.000,- kr til en bil, så er det ikke ualmindeligt at banken vil have sikkerhed for lånet. Sikkerheden vil i dette tilfælde være bilen. Hvis du ikke kan betale din gæld, “overtager” banken bilen og sælger den på en auktion. Pengene for salget tilfalder banken, der bruger pengene til dækning af din gæld, den resterende gæld skal du selvfølgelig stadig betale. Skal du bruge pengene til en rejse til Australien, kan de jo ikke tage sikkerhed (pant) i din rejse, der vil de have noget af værdi som f.eks. kunstværker, hus, nyere bil eller andet, der kan sælges på en auktion, hvis du ikke kan betale.

Men mange har ikke noget af værdi som de kan stille som sikkerhed, derfor bruger de netlån. Med netlån skal udbyderne ikke have nogen form for sikkerhed for det beløb du låner. Kan du ikke betale, går sagen rettens vej. Blandt andet er det også derfor netlån er dyrere end banklån. Udbyderne har ikke noget de kan sælge for at få nogle af pengene igen.

Skrevet d. Af adminTDI kategorien Forbrugslån