Fordele og ulemper ved et hurtiglån

1473_udsnit_2Hvad er et hurtiglån?

Hurtiglån er et lån ligesom alle andre lån kan man anskaffe sig, forskellen på et hurtiglån og andre lån er at det er hurtigt at få, som navnet også antyder. De fleste personer som har lånt penge til nyindkøb har sikkert benyttet sig af hurtiglån, da det ofte er det der benyttes i de forskellige forretninger til at få solgt flere varer.

Hurtiglån kan man også kan de mange forskellige lån man kan optage på nettet, dem som man får svar på indenfor kort tid. Hurtiglån går under flere forskellige navne, så når du ser navnet som smslån, forbrugslån, kviklån, quicklån og mobil lån så vil der ofte være tale om et hurtiglån.

Hvad kan man bruge et hurtiglån til?

Et hurtig lån kan man benytte som man har lyst til, da det er det samme som et forbrugslån. Hurtiglån bliver som regel ikke benyttet til at købe eller betale langvarige investeringer med, da det ofte ikke kan betale sig.
Pengene bliver i stedet brugt til at købe ting man ikke lige har forudset at man skal købe og derfor ikke har sparet op til.

Fordele og ulemper ved hurtiglån

Enhver låne mulighed har fordele og ulemper.

Fordele ved hurtiglån:

  • Største fordel med et hurtiglån er at det går nemt og hurtigt med at få svar og få et lån.
  • Kan som regel låne uden at stille sikkerhed
  • Meget fleksibel afbetalingsperiode
  • Penge indenfor få dage
  • Du bestemmer hvad pengene skal gå til

Ulemper ved hurtiglån:
Som regel højere renter hvis man vælger en af de mange internetbaserede lånevirksomheder
Kan være svært at overskue selv, hvis man ikke har en til at rådgive sig i hvad der er billigt.

Hvem kan optage et hurtiglån

Hurtiglån er der ingen øvre aldersbegrænsninger på, men det er mest set at lånevirksomhederne henvender sig til yngre mennesker uden stor indtægt og som er lettere at påvirke. Der kan være en nedre aldersbegrænsning på et hurtiglån, som variere fra 18 til 25 år, alt efter hvem lånet er ”lavet til”.

Har jeg råd…

HurtiglånOm du har råd til at tage et hurtiglån er relativt nemt at se. Hvis du har penge tilbage på din bankkonto når måneden er gået (dagen før du får løn), og det er et beløb du har hver eneste måned. Så skal du se på om du kan låne penge og betale mindre tilbage end det du har tilbage. Har du penge tilbage EFTER et afdrag på et lån, så kan man sige at du har råd, bruger du alt du har for at afdrage lånet, så har du ikke. Det er vittigt at der er en smule luft i ens økonomi , så man selvom man har optaget et lån stadig har mulighed for at betale uforudsete regninger.

Låner man for at betale andre lån tilbage, så anbefales det kraftigt at snakke med sin bankrådgiver først om det er en god ide. Også selvom lånet måske ikke skal optages i banken.

Skrevet d. Af adminTDI kategorien Forbrugslån