Hurtige lån er ikke nødvendigvis en økonomisk udvej

Hurtige lån er ikke nødvendigvis en økonomisk udvejDesværre ser økonomien ikke for godt ud hos mange danske familier. De kan ikke gå i banken for at oprette et lån, derved benytter de sig af de mange tilbud om lån der florerer på nettet. Når man søger om lån på nettet, har en stor del af befolkningen mulighed for at kunne låne helt op til 300.000,- kr, stort set på deres glatte ansigt. Der kræves ikke at man skal kunne stille sikkerhed for lånet, og kravet om indtægt kan de fleste mennesker klare. Tidligere havde man ikke mulighed for at få lån hvis man var registreret i RKI som dårlig betaler, men i dag er det ikke nogen hindring hos nogle låneselskaber. Ca. hver tiende person i de områder hvor indtægtsgrundlaget er lavt, er registreret i RKI, men dem der bor i de kommuner med et noget højere indkomstgrundlag, er også godt på vej ind i statestikken.

Langt de fleste lån er rasende dyre og de bliver ofte optaget af personer der får en uventet regning. Mange selskaber fremmer deres lån ved at reklamere med en billig rente, men i langt de fleste tilfælde er netop disse lån de dyreste på grund af at der er meget høje udgifter til gebyrer og omkostninger. Ser man deres ÅOP oplysning, kan den nemt være på omkring 25 – 28%.

Mange af dem der benytter sig at et hurtigt lån på nettet, burde i grunden slet ikke oprettet et. Det er jo ikke uden grund at banken ikke vil låne dem penge. Mange af disse personer risikerer at ende med en stor gældspost de ikke kan betale, og til sidst blive de registreret i RKI med endnu flere omkostninger. I den gruppe finder man desværre mange unge mellem 20 – 24 år, der lader sig friste at de hurtig lån til forbrug, dog er dem mellem 25 – 35 år også ved at markere sig i RKI.

Skrevet d. Af adminTDI kategorien Forbrugslån