Forskellige muligheder for lån

Forskellige muligheder for lånDet er altid lidt trist at være tvunget til at tage et forbrugslån, enten for at få betalt sin regning, købe noget nyt eller måske til en ferierejse. Det vil selvfølgelig være bedst hvis man helt kunne undgå det, men langt de fleste får på et eller andet tidspunkt i livet, behov for et lån. Så er det jo rart at man kan låne på flere forskellige måder. Langt de fleste henvender sig i banken for at få et lån eller en kassekredit. Det er den billigste måde og man får samtidigt gennemgået økonomien, så man er helt sikker på at der er råd til at betale lånet tilbage.

Opstår der problemer undervejs med f.eks. afdraget, har man mulighed for at henvende sig i banken og sammen løse problemet. Men desværre er det ikke alle der kan få et banklån eller en kassekredit. Mange får afslag på grund af en lav indtægt eller de er måske registreret i RKI som dårlige betalere.

Man har mulighed for at optage lån hos finansieringsselskaber på nettet. Disse er dog ofte meget dyre, med en ÅOP på omkring 25 – 30%. Men der kan man hos enkelte udbydere få lån, hvis bare man er fyldt 18 år. Er man registreret i RKI, vil der også være mulighed for et lån. Man bør undersøge markedet grundigt og finde det billigste.

En anden mulighed for lån, hvor man dog ikke får penge i hånden, er kreditkøb i butikker. Man får mulighed for at købe en vare og betale den løbende gennem en periode. Man kan dog risikere at prisen på varen er højere end hvis man havde betalt kontant, også selvom man ikke skal betale renter og ÅOP’en er 0%.

Skrevet d. Af adminTDI kategorien Forbrugslån