Hvad er et finans lån?

mobil_penge_4Finans lån, hvad er det

Ordet, Finans lån, er ikke noget almindelige folk bruger i det daglige sprog. Når man hører ordet, tænker langt de fleste på noget med banker, Staten eller meget store virksomheder, netop fordi mange ikke helt nøjagtigt ved hvad ordet dækker over. Men finans lån har noget med store virksomheder at gøre. Finans lån er et lån der optages i udlandet af firmaer, der skal bruge pengene til investering i f.eks. produktionsanlæg, hoteller, fabrikker, maskiner o.a. Når almindelige personer tale om finans lån, skyldes det mere at en del firmaer bruger navnet Finans om et lån hos dem. Her kan f.eks. nævnes Nordea Finans, Selene Finans og Ikano Finans. Betydningen er kort og kort, et kontant lån.

Hvilke muligheder har man så for at få et finans lån

Det er lige før at man kan sige at der er uanede muligheder for et finans lån, det er måske nok lidt overdrevet, men der er mange muligheder, når man tænker alle former for lån i pengeinstitutter, lån hos online finansieringsselskaber, lån af familie og venner og alle former for kreditkøb.

Hvilke finans lån kan man få i en bank

Banken er det sted hvor du kan få flest former for finans lån. Du kan få et lån til forbrug f.eks. en rejse elle stor fest. Her får du bevilliget et lånebeløb, der bliver sat ind på din konto og som du kan bruge til hvad du vil.

Andre former for finans lån kan være til køb at hus, sommerhus, bil eller båd. Her får man ikke direkte pengene ind på kontoen, så man kan gå ud og købe hus, bil o.s.v. Pengene er øremærkede, og kan kun bruges til de er lånt til, og pengene vil blive overført f.eks bilforhandleren.
Man kan også få et finans lån til f.eks. lidt renovering af sit hus. Her kan man få pengene på kontoen og derefter selv betale håndværkere m.m., eller pengene kan stå på kontoen øremærkede til formålet. Du går så i banken med dine regninger fra håndværkerne og banken overfører pengene til rette person.

Med et online finans lån får du pengene på din konto

Med et online finans lån, låner du penge, der bliver sat ind på din konto, som du derefter kan bruge til lige hvad du har lyst til. Disse penge er ikke øremærket til noget bestemt køb.

Er kreditkøb også et finans lån

Et kreditkøb er måske ikke lige det man vil kalde et finans lån, men i grunden er det, man får bare ikke penge på kontoen. Man i stedet for penge, får man varer, som f.eks. nye møbler, hårde hvidevarer eller hvad man nu har købt på kredit.

Familie og venner kan også yde dig et finans lån

Mange tænker nok ikke på, at når de låner penge af familie eller venner, så er det også en form for finans lån. Her vil pengene også ofte være øremærket til et bestemt formål, da familie og venner gerne vil vide grunden til hvorfor de skal låne dig penge. Lånet skal måske bruges til f.eks. en uventet regning, husleje eller noget helt andet.

Så et finans lån er stort set at finde overalt og i alle former.

Finans lån

Har du læst artiklen om banker der kæmpe med renten? Læs den hér.

Skrevet d. Af adminTDI kategorien Forbrugslån