Er en kautionist nødvendig for at låne penge

Når man står og skal låne nogle penge, om det så er i banken eller hos et finansieringsselskab man finder på nettet, kan man godt komme i tvivl om hvorvidt man skal have en kautionist. Det er helt almindeligt at man stiller sig selv det spørgsmål. Mange der gerne vil låne penge har ikke mulighed for at finde en person der kan godkendes som kautionist og derved kan de ikke få et lån. Men det er ikke altid nødvendigt at have en person som garanti for lånet.

Hvis lånet er et banklån, afhænger det helt af hvor mange penge du vil låne og hvad du skal bruge dem til samt om banken vurderer at du er i stand til at betale lånet tilbage uden at komme i en situation hvor din økonomi bliver for meget belastet. Hvis det for eksempel er en ny bil du skal købe, vælger banken som regel at tage pant i bilen samt at forlange at der skal være kasko på bilen. Kan du så ikke betale, har de bilen som sikkerhed. Det samme gælder med lån til hus.

Hvis du i stedet for låner hos et finansieringsselskab på nettet, skal du ikke have en kautionist eller stille noget af værdi som sikkerhed for lånet. Du er helt frit stillet til at bruge pengene som du vil. Men netop fordi der ikke er nogen sikkerhed i værdi eller en kautionist, så betaler du også noget mere i renter, gebyrer og omkostninger for disse lån. Det er helt almindeligt at lånene har en ÅOP på mellem 25 – 30 %

Skrevet d. Af adminTDI kategorien Forbrugslån